Ensjø Torg

Fremdrift og nabokontakt

20 februar

Byen skal bygges nå, og vi trenger folk til å bygge den!

avatar

Idunn Andreassen Ervesvåg

Ingen kommentarer

1.mars er fristen for å søke videregående utdanning. Da skal omlag 60 000 10. klassinger bestemme seg. I den anledning fikk vi besøk av byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og Inga Marthe Thorkilsen (SV). NRK, P4 og Byggenæringen var også tilstede for å få frem hvor viktig denne utdanning er, og hvor stort behovet er for gode fagarbeidere.

Oslo vokser. Vi skal bygge byen nå. Da trenger vi folk til å bygge den. Byggfaget er et fag der de største entreprenørene, inkludert Skanska, unisont skriker etter flere lærlinger. I følge Byggenæringens Landsforening sliter 38 prosent av bedriftene i byggenæringen med å få tak i fagarbeidere. Byggebransjen roper «varsko» og oppgir at etterspørselen etter fagarbeidere er langt større enn tilbudet. NHOs kompetansebarometer for region Oslo/Akershus viser at bygg- og anleggsteknikk er det fagområdet som i høyest grad er etterspurt. 40 % av bransjen oppgir at de ikke får dekket sitt behov for lærlinger. Til tross for at nærmere halvparten av lærlingene får fast ansettelse i bedriften etter endt læretid. I Skanska Norge har vi 2000 egne fagarbeidere, hvor 190 av disse er lærlinger.

Heldigvis har andelen søkere til yrkesfag som valgte til Bygg og anlegg i Oslo siste tre årene har bare hatt en svak økning, – fra 1,6 % av søkerne i 2016 til 2,4 % i 2018. Dette dekker langt ifra behovet, men det er steg i riktig retning.

Vi heier på dere!
Bli en del av oss, bli fagarbeider!

Raymond Johansen (Ap) og Inga Marthe Thorkilsen (SV)

Reber Bakir Abdulrahman blir intervjuet av NRK

Fra venstre: Richard Per Jonsson (tømrer), Marianne Bråten (anleggsleder), Reber Bakir Abdulrahman, Inga Marthe Thorkilsen (SV) og Ståle Rød (konsernsjef Skanska Norge)

 

 

Leave a comment

(Required)

(Required, will not be published)