Ensjø Torg

Fremdrift og nabokontakt

30 januar

HMS-kvarter

avatar

Idunn Andreassen Ervesvåg

2 kommentarer

I dag har vi hatt HMS-kvarter på Ensjø Torg B1. Dette er noe vi gjennomfører den siste onsdagen i hver mnd. I dag var teamet arbeid i høyden. Fall er en av de vanligste årsakene til skader og dødsfall på arbeidsplasser. Derfor er det viktig at vi som arbeidsgiver kartlegger farer og vurderer risikoen slik at arbeidet foregår på en sikker måte. Eksempler på arbeid i høyden kan være arbeid på tak og i stige, arbeid på dekker og i stillas, arbeid i personløfter (lift) og arbeid på spinkle underlag med fare for å falle igjennom.

Stillas er en midlertidig arbeidsplattform eller opphengskonstruksjon. Moderne stillas er basert på modulsystemer som kan bygges i flere etasjer og seksjoner sideveis. Dette er gode og trygge arbeidsplattformer såfremt de blir bygget hensiktsmessig og blir brukt på riktig måte.

Etter endt HMS-kvarter hadde vi en liten feiring av H1-tallet for 2018 som var på 0. Det vil si at vi hadde ingen skader som førte til fravær i løpet av hele 2018. Sikkerhet er utrolig viktig for oss i Skanska, og vi er derfor svært fornøyd med dette. Vi vil fortsette det gode arbeidet inn i 2019. Dette ble feiret med pølser og brus på byggeplassen i dag 🙂

Jan Olav, prosjektleder, holder HMS-kvarteret

 

 

2 Comments

Leave a comment

(Required)

(Required, will not be published)